Duminică, 14 octombrie 2012, echipa clujeană antrenată de Rafael Ruiz a câștigat a treia ediție a campionatului de fotbal american “RO Bowl III”, învingând echipa bucureșteană Rebels cu scorul de 20 – 7. Jocul s-a disputat în capitală, în incinta Complexului Studențesc Tei.
Deși au suferit o înfrângere în urmă cu două săptămâni pe stadionul din Apahida, bucureștenii impunându-se cu scorul de 16 – 26, clujenii au rămas încrezători în șansele lor. Pasiunea pentru acest sport și susținerea suporterilor, au făcut ca tinerii clujeni să găsească motivația pentru a merge mai departe și a încerca imposibilul. Clujenii au jucat cu gândul și la coechipierii care, din cauza problemelor de sănătate sau financiare nu au putut fi prezenți la jocul de duminică.

Meciul a început la ora 10:30, imnul României fiind cântat de solista Amna și lovitura onorifică executată de către Ionel Dănciulescu, un mare fan al acestui sport. Primele puncte au fost înscrise de echipa Rebels printr-o intercepție returnată pentru touchdown de Gabriel Pintescu (nr. 17), urmat de o conversie de un punct reușita de Daniel Lixandru, Rebels 7 – Crusaders 0.

Clujenii nu s-au lăsat mai prejos și au reușit să pună și ei primele puncte pe tabelă printr-o pasă a quarterback-ului Paul Cîrja (nr. 7) către running back-ul Florin Oltean (nr. 21), reușind și conversia de două puncte printr-o alergare a quarterback-ului clujean. Rebels 7 – Crusaders 8, așa s-a terminat și prima jumătate, meciul fiind dominat de defensivele ambelor echipe. În partea a doua a meciului defensiva clujeana înscrie printr-un forced fumble (minge furată) returnat pentru touchdown de același Florin Oltean, însă conversia nu a fost reușită. Scorul devine 14 – 7 pentru Crusaders și meciul merge în prelungiri, ambele echipe atribuindu-și câte o victorie (în această ediție de campionat diferența de puncte nu se ia în considerare).

Clujenii au prima posesie și reușesc o pasă de touchdown aruncată de quarterbackul Paul Cîrja către wide receiver-ul Robert Kun (nr. 89), dar conversia nu a fost reușită nici de aceasta data. Defensiva clujeana este din nou la înalțime, interceptând pasa quarterback-ului advers Adrian Lungu (nr 12), Crusaders devenind astfel noua Campioana a Romaniei la Fotbal American.

Scor final: Cluj Crusaders 20 – 7 Bucharest Rebels.

Clubul sportiv Cluj Crusaders dorește să mulțumească tuturor jucătorilor, familiilor, staff-ului tehnic, fanilor și presei care ne-au susținut din anul 2010. Fară acest sprijin nu am fi avut curajul și puterea să obținem titlul de Campioni Naționali.

 

CLUB SPORTIV CLUJ CRUSADERS