Maratonul Internatioanl Cluj Prima ZiMaratonul Arobs devine incet o traditie asteptata de la o editie la alta in Cluj-Napoca iar urbea de pe Somes tot mai bucuroasa de eveniment si mai toleranta cu blocarea zonelor centrale pentru ca cei 3.000 de alergatori din 22 de tari sa se poata desfasura asa cum se cuvine in cadrul diferitelor probe.

La fel de constanta devine, datorita sprijinului oferit de Banca Transilvania, si prezenta echipei de fotbal american Cluj Crusaders in cadrul acestui generos eveniment sportiv. Campioana nationala a ultimelor doua sezoane la aceasta disciplina mai putin cunoscuta in Romania, profita de Maratonul Arobs pentru a creste vizibilitatea acestui sport si pentru a oferi o alternativa sportiva generatiilor de copii si juniori din Cluj-Napoca.

Astfel, si in acest an Cluj Crusaders au organizat cateva ateliere specificice acestui sport in cursul zilei de sambata (ziua de inscriere pentru cursele de a doua zi), oferind in primul rand copiilor dar si tuturor curiosilor posibilitatea de a imbraca un echipament de fotbal american, de a deprinde secretele mingii ovale la un panou de aruncare sau de a incerca un slalom sau chiar cateva contacte usoare pentru cei mai curajosi. Crusaders nu au ratat nici ocazia de a promova primul meci din cadrul Campionatului National de Fotbal American 2014 care urmeaza sa se desfasoare in data de 4 Mai incepand cu ora 12.00 in interiorul Complexului Sportiv Iuliu Hatieganu (terenul 1 de iarba – rugby) impotriva colegilor de competitie de la Mures Monsters.Maratonul International Cluj Prima Zi

A doua zi, duminica, Crusaders si-au imbracat uniformele de joc si i-au intampinat pe maratonisti pe gazonul Cluj Arena, alaturi de Cristian Gog, zanul BT, alte mascote, animatori si voluntari. Nu putini au fost maratonistii care s-au bucurat sa-si faca poze alaturi de jucatorii Crusaders, sa arunce o pasa sau sa fuga dupa minge si sa se distreze alaturi de jucatori.

Linia jucatorilor a ocupat primul rand la incalzirea dinainte de Crosul Banca Transilvania si a deschis alergarea pana la iesirea de pe Cluj Arena. Intrati deja complet in spiritul evenimentului, sase jucatori au luat decizia spontana de a duce la capat crosul alaturi de ceilalti participanti, un Crusader fiind inscris din timp la aceasta proba, astfel ca sapte jucatori ai clubului au trecut cu bine linia de sosire si si-au atarnat de gat medalia acestui eveniment atat de important pentru suflarea sportiva din Cluj-Napoca.

Maratonul International Cluj ziua a douaDupa incheierea evenimentului in conditii meteo optime pentru alergare, cerul inchis inca de sambata ne-a aratat  ca am avut motive serioase sa ne temem de o ploaie zdravana care a curs peste Cluj la scurt timp dupa incheierea ultimei probe.

A fost din nou un eveniment reusit pentru care ii felicitam pe organizatori, sponsori si participanti. Cluj Crusaders va face tot posibilul pentru a ramane alaturi de acest eveniment sportiv de referinta si pentru a promova sportul si valorile sale printre clujenii prezenti la acest eveniment. La revedere, ne revedem in 2015!

 

 

Maratonul International Cluj ziua a doua Maratonul International Cluj ziua a doua Maratonul International Cluj ziua a doua Maratonul International Cluj ziua a doua Maratonul International Cluj ziua a doua