Finala Campionatului Național de Fotbal American (RoBowl) aflat la cea de-a patra ediție s-a disputat anul acesta intre Cluj Crusaders și Timișoara 89ers, pe impunătorul Cluj Arena.

Mult așteptatul eveniment a adunat în tribune în jur de 1000 de fani zgomotoși care și-au susținut exemplar echipa favorita pe toată durata partidei.

Imnul de stat a fost interpretat de către Fanfara Militară a Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.

Jucătorii s-au ridicat si ei la nivelul publicului, oferind un meci cu răsturnări de situație si o mulțime de faze spectaculoase.

rb4-fanfara

Dacă după primul sfert tabela arata un scor alb, sfertul doi avea sa aducă formația clujeana în avantaj prin touch down-ul înscris de quarterback-ul Paul Cirja. Nu s-a reușit conversia, echipele intrând astfel la cabine cu scorul de 6-0.

Pe parcursul pauzei, majoretele de la Madness UMF le-au oferit celor prezenți un spectacol inedit de acrobație.

Timișorenii reușesc în sfertul 3 touchdown-ul egalizator, iar apoi trec în avantaj după un safety împotriva echipei de pe Someș, scorul fiind de 6-8 la începutul ultimului sfert.

rb4-play

Cu doua minute înainte de fluierul final, “cruciații” trec în avantaj prin touchdown-ul reușit de Christian Feier urmat de conversia primului marcator, Paul Cirja. Clujenii reușesc sa oprească următorul atac al celor de la 89ers iar meciul se încheie cu victoria elevilor lui Rafael Ruiz, 14-8.

rb4-champ1

rb4-champ2

Crusaders devine astfel cea mai titrată echipa de fotbal american din România, participând la toate cele patru campionate organizate la noi în tara și cucerind doua medalii de aur și doua de argint !

Mulțumim publicului, prietenilor, susținătorilor și nu în ultimul rand partenerilor care au făcut ca acest eveniment sa poată exista !

Parteneri:
Consiliul Județean Cluj
Consiliul Local Cluj-Napoca
Cluj Arena
Direcția Județeana pentru Sport și Tineret
Musai Travel
AV Media
LiveRail
Scutul Negru
ioi Imprimare
Leonti Electric
Dolce Vita
UMF Madness
Virtvs Antiqva
Școala de Șoferi Alfa SA

 

CLUB SPORTIV CLUJ CRUSADERS