Anul 2013 a reunit la startul Campionatului Național de Fotbal American (CNFA) patru echipe, deși numărul formațiilor din țară a crescut considerabil. Bucharest Rebels, Bucharest Warriors, Timișoara 89ers și Cluj Crusaders sunt cele care se bat anul acesta pentru titlul de cea mai bună echipă din România.

CNFA s-a desfășurat în acest sezon pe parcursul a trei etape, urmând ca în acest weekend să se joace atât finala mică cât și finala mare, pe impunătorul Cluj Arena.

În prima etapă campioana en-titre, Crusaders, s-a deplasat pe terenul celor de la Warriors, în speranța unui start în forță. Acest lucru s-a și concretizat pe teren, clujenii învingând formația bucureșteană cu scorul de 46-0.

Tot în prima etapă, cealaltă echipă din capitală a primit vizita celor de la 89ers, într-un meci disputat la baza sportivă Ion Țiriac, pe gazon sintetic. Timișorenii au trecut de adversarii lor cu scorul de 12-8, rezultat care a fost considerat de mulți surpriza campionatului, dată fiind experiența superioară a celor de la Rebels.

et1

În cea de-a doua etapă, Clujul i-a găzduit pe “rebeli”, bucureștenii jucându-și practic ultima șansă de a ramâne în cărți pentru marea finală. După un meci tensionat și spectaculos, tabela a arătat 28-20 pentru gazde care își asigurau astfel matematic prezența în ultimul act al competiției.

În același timp, pe malul Begăi, se marcau aproape la fel de multe puncte. Echipa locală trecea de Warriors cu scorul de 30-15 și își adjudeca și ea biletele pentru RoBowl IV.

Povestea continuă mâine cu etapa a treia, iar tot mâine vă vom spune ce-i asteaptă pe spectatorii care vor lua parte la evenimentele din acest weekend de pe Cluj Arena !

et2