Etapa cu numărul trei a adus față în față echipele care urmau să se lupte și în cele două finale din acest weekend, respectiv Rebels vs Warriors și 89ers vs Crusaders. Rezultatele contau doar pentru palmares, însa fiecare echipă își dorea să învingă.

În derby-ul bucureștean, Rebels trec de cei de la Warriors cu scorul de 40-8 și vin la Cluj din postura de favoriți pentru medalia de bronz.

La Timișoara, Crusaders se impun în fața celor de la 89ers cu scorul de 8-0, după un meci deosebit de echilibrat, însa îi pierd pe Florin Oltean și Dorin Pop, ambii fiind diagnosticați cu fractură de claviculă. Clujenii încheie sezonul regulat cu trei victorii din tot atâtea posibile și merg în finală încrezători în șansele lor de a obține cel de-al doilea titlu național consecutiv.

gladiators

Așadar, weekend-ul acesta se anunță unul plin, sâmbătă jucându-se finala mică, de la ora 16:00 între Bucharest Warriors și Bucharest Rebels în pauza meciului, cei de la Virtvs Antiqva prezentând un spectacol cu gladiatori.

Finala mare se va juca duminică între Cluj Crusaders și Timișoara 89ers cu începere de la ora 15:30. Printre invitații evenimentului se numără Fanfara Militară a Diviziei 4 Infanterie “Gemina” care va interpreta imnul de stat al României, precum și majoretele de la Madness UMF, campioane europene în competițiile de profil. Acestea vor întreține atmosfera pe durata pauzei și vor încânta asistența cu acrobațiile lor.

Deși fotbalul american se joacă la noi de puțin timp, comparativ cu restul țărilor din Europa sau din lume, iată că lucrurile evoluează cu pași repezi. 2013 este anul în care finala CNFA se organizează într-un oras înscris în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, pe Cluj Arena, al doilea stadion ca dimensiune din țară. Este un moment istoric atât pentru fotbalul american cât și pentru ceea ce înseamnă mișcarea sportivă din orașul nostru.

umf

Duminică istoria se va scrie sub ochii dumneavoastră !
Împreună susținem sportul clujean !