Primele echipe apărute la noi au fost Constanța Sharks și Bucharest Warriors, ambele în anul 2007. La scurt timp s-a înființat și Bucharest Predators, însa numărul restrâns de echipe n-a însemnat un număr restrâns de entuziaști ai acestui sport. Schimburile de idei și inițiative se purtau pe internet astfel în 2010 apare cea de-a patra echipa din tara, Cluj Crusaders, urmata de Timișoara Lions. (mai apoi și-au schimbat numele în Timișoara 89ers)

Tot în 2010 se pun bazele primului campionat la nivel național în care aveau sa participe Warriros, Predators, Crusaders și Lions. Astfel, primul meci din istoria României, are loc la Timișoara, intre echipa locala Lions și Cluj Crusaders.

robowl1

Popularitatea sportului creste în continuare, iar numărul echipelor autohtone se mărește în consecința. Apar echipe noi în Bucuresti (Rebels, Wolverines, Dacians) dar și în provincie (Oradea Stars, Reșița Locomotives, Mureș Monsters sau Baia Mare Miners). Aceasta ascensiune rapida a început sa atragă nu doar atenția mass-mediei din tara, dar și a publicațiilor de peste granița.

Partida de duminica va fi cea de-a patra finala din istorie, celelalte trei disputându-se intre Warriors – Crusaders (2010, 2011) și Rebels – Crusaders (2012). Primele doua au fost adjudecate de către bucureșteni iar în cea de anul trecut Clujul s-a impus.

Așadar Crusaders este singura echipa din tara care participa la toate RoBowl-urile organizate pana acum în România !

teams