Duminică, 9 Octombrie 2011, s-a disputat la Cluj manşa a doua a finalei Campionatului Naţional de Fotbal American 2011 între cele două echipe finaliste, echipa gazdă Cluj Crusaders si campiona de anul trecut Bucharest Warriors pe terenul numărul 3 din Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu.

Meciul a fost precedat de o scurtă ceremonie de începere la care au participat personalităţi de bază ale sportului clujean, dintre care menţionăm pe căpitanul echipei naţionale de baschet si jucător la U Mobitelco, Mihai Silvăsan si pe decanul Faculţătii de Sport, Bogdan Vasile.

Incurajaţi de numeroşi fani, Crusaders au început meciul in forţă dând din primul minut totul pe teren. Defensiva echipei clujene a făcut minuni in blocarea jocului tactic al celor de la Warriors fiind impulsionaţi de pe margine de antrenorul Rafael Ruiz si bineinţeles de faptul că apăra onoarea sportului din Cluj.

Cu toate aceste obstacole in calea ei, echipa din Ardeal a demonstrat înca o dată că este un adversar redutabil învingand pe Bucharest Warriors cu scorul de 20 la 15.  A fost un meci palpitant, cu multe răsturnari de scor, care au ţinut fanii cu sufletul la gură pe toată durata acestuia.

Campioni au ieşit cei de la Warriors datorită prestaţie lor mai bune din meciul tur de la Bucureşti unde au învins cu scorul de 14 la 6 adjudecându-şi pentru a doua oară titlul de campioni ai României la fotbal american.
Totuşi echipa a demonstrat faptul că este şi va fi un adversar din ce în ce mai periculos şi se asteaptă sa căştige campionatul de anul viitor.

Cluj Crusaders mulţumeşte pe această cale tuturor fanilor prezenţi care au îndurat frigul şi ploaia pentru a susţine echipa in momentele bune dar şi in momentele rele: Vă Mulţumim!, dar şi jucătorilor de la U Mobitelco prezenţi pentru a susţine dezvoltarea sportului de fotbal american în România. Le mulţumim şi celor de la Universitatea Babeş-Bolyai pentru suportul acordat în organizarea meciului şi nu numai. Nu în ultimul rînd mulţumim Majoretelor de la Madness UMF pentru prestaţia lor minunată din cadrul pauzei meciului, spectatorii fiind plăcut surprinşi de faptul că a fost primul meci de fotbal american care conform tradiţiei de peste ocean a avut şi o echipă de majorete.

Club Sportiv Cluj Crusaders
Biroul de Presa